img

Crisismanagement

Een nare persoonlijke en/of werk gerelateerde tegenslag kan als een klap worden ervaren. Tegenslagen kunnen zich ook opstapelen en hierdoor een versterkend negatief effect hebben. Dit beïnvloed uw zelfbeeld, hoe u in uw vel zit en uw functioneren in de gezins- of werkomgeving. Wanneer u niet goed kunt anticiperen op deze situatie, is het extra moeilijk of onmogelijk effectief naar een oplossing te zoeken. Deze situatie leidt op de korte of lange termijn tot verlies van zelfvertrouwen, motivatie en productiviteit. Het is frustrerend wanneer u hierdoor gewenste resultaten niet behaalt of mensen van u vervreemdt. Het is nog teleurstellender wanneer u vervolgens negatief wordt beoordeeld door anderen.

Waar wij voor staan

Succesvolle leiders hebben goed leren omgaan met - onvermijdelijke - tegenslagen. Zij weten waarin ze geloven, zijn zich bewust van hun wensen en werken met hart en ziel waardoor zij beter bestand zijn tegen deze teleurstellingen. Zij hebben een doel om voor te vechten, ze zijn gefocust, laten zich niet van de wijs brengen en gaan de uitdagingen van het werk / leven strijdvaardiger aan. Deze houding versterkt het incasseringsvermogen waardoor zij gedragen worden en uiteindelijk boven zichzelf uitstijgen.

Wat wij bieden

Bekking Consulting begeleidt leiders om in of na crisissituaties het hoofd boven water te houden, het geloof in zichzelf te bewaren en nieuwe perspectieven te vinden.

Resultaat

Succesvolle leiders in crisistijd hebben een ambitieuze visie, een heldere kijk op de wereld en op wat zij willen bereiken. Weten anderen te inspireren om deze visie werkelijkheid te laten worden. Staan open voor ideeën van anderen, zijn authentiek en krachtige persoonlijkheden. Zijn congruent: hun visie en misse is consistent met wat zij vertellen en doen. Hierdoor gaan zij effectiever om met tegenslagen waardoor zij van toevoegde waarde zijn voor hun omgeving. Dit motiveert, geeft zelfvertrouwen en leidt automatisch tot succes.

Wat klanten zelf vertellen

'Astrid heeft een gevoelig inzicht wat er in de mens omgaat. Met efficiënte middelen maakt zij duidelijk waar het om draait. De scherpe aandacht duidt de snelweg naar de oplossing'.

— Koninklijke BAM Groep nv, Reinier Bosman, RAMS manager


'Iedereen denkt zichzelf tot op een zeker hoogte te kennen. Je positieve en ook je negatieve kanten denk je wel in beeld te hebben, maar wat voor effect heeft deze kennis op de wijze waarop je in het leven staat? Bij Bekking Consulting weet men als geen ander met een aantal vragen door te dringen tot de kern van jezelf. Zij weten een donkerbruin vermoeden om te zetten in concrete concepten die jouw zingeving bepalen: wat is nou echt belangrijk voor mij? Welke waarden vormen het fundament van mijn bestaan en geven mij plezier en voldoening in mijn doen en laten. Prettig, warm, scherp en open zijn termen die in mij opkomen die hun omgang zou beschrijven. Gesprekken bij Bekking Consulting kan ik iedereen aanbevelen die zelfbewuster door het leven wil gaan'.

— Weingut Horst Sauer, Philip Prause, Wijnproducent te Bayern DE


'Ik ontmoette Astrid op het juiste moment. Zolang ik mij kan herinneren ben ik op zoek naar de aansluiting die maar niet lukt. Astrid weet de puzzelstukjes feilloos in perspectief te zetten. Ze heeft me kunnen laten zien dat ik op mijn unieke kracht mag vertrouwen en dat mijn manier van werken, hoe anders ook, de enige is die voor mij kan werken! Ze doet dit op een intens oprechte manier, die mij diep geraakt heeft. Mensen als Astrid zijn uniek, omdat ze anderen doen groeien. Ze laat je voelen, dat juist jouw aandeel aan deze maatschappij waardevol is'.

— Anneke Dercksen, Image Consultant