img

Teamontwikkeling

In de huidige maatschappij waarbij verandering een constante factor is, wordt van teams veel gevraagd. Flexibel en toch koersvast samenwerken aan optimalisatie en gestelde doelen. Ieder team is anders en bestaat uit unieke mensen met een bepaalde taak en relatie tot het team. Opdrachten van teams zijn sterk uiteenlopend, evenals de omgevingen waarin ze moeten presteren. Teams moeten ook weer kunnen samenwerken met een ander team in co-creatie.

Teamontwikkeling gebeurt altijd in relatie tot de doelstelling van het team. Een helder beeld over wat die doelstelling is, is essentieel. De externe doelstelling kan zijn marktaandeel, positionering, duurzaamheid, maatschappelijke trends enz. De interne doelstelling kan zijn heroriëntatie op interne verhoudingen en krachtenvelden, sfeer, energie en motivatie om samen te werken.

Het succes van een team hangt af van de wijze waarop een team is samengesteld en de groepsdynamiek (het proces tussen de teamleden) wordt gestructureerd. Daarnaast speelt de deskundigheid van de teamleden een rol.

Waar wij voor staan

Een TopTeam is Goud waard en bestaat uit teamleden die zichzelf en elkaar kunnen aansturen en sterke punten kunnen verbinden. Dit vraagt van teamleden om elkaars verschillen en kwaliteiten te begrijpen zodat het beste bij elkaar komt en een productieve samenwerking tot stand komt. Om teams optimaal te laten presteren is transparante en doelgerichte teamontwikkeling een vereiste. Aan de basis van teamontwikkeling en synergie staat de piramide van Teamwork en bestaat uit: vertrouwen, dialoog, betrokkenheid, verantwoordelijkheid, teamdoel en klantwaarde.

Wat wij bieden

Teamleden leren karaktereigenschappen en gedragsvoorkeuren in te zetten om samen met anderen doelen te bereiken. Hierbij besteden we aandacht aan teamrollen, samenwerken, leiderschap, drive en doelstellingen. Het team ontwikkelmodel dat wij gebruiken is gebaseerd op de C6 Methodiek van Bekking Consulting en biedt een nieuwe manier om naar de effectiviteit van teams te kijken.

Resultaat

Door deze training Teamontwikkeling kunnen teamleden de dynamiek in het team managen. De werkwijze van Bekking Consulting is volledig aangepast aan de vraag, het team en de doelstelling. Hierdoor gaat het team steeds beter presteren en groeit het van een team naar een TopTeam.

Wat klanten zelf vertellen

'Bekking Consulting heeft ons in het kader van teambuilding voor een grote sponsoractie (Tour for Life) gecoacht. 12 meiden die elkaar praktisch niet kenden en voor een grote uitdaging staan. De sessie hebben we als heel positief ervaren! We hebben zowel onszelf als elkaar beter leren kennen. Deze ervaring gaat zeker bijdragen aan het succesvol laten slagen van onze missie'.

— Natuurmonumenten, Lidewij Staal, Communicatieadviseur