img

Financiële instellingen

Binnen de financiële sector waait een stormachtige frisse wind. Openheid, transparantie en klantgerichtheid staan hoog op de agenda. Het imago van de sector heeft door de economische recessie schade opgelopen en veel financiële instellingen zoeken naar inventieve en effectieve klantgerichte oplossingen om hun positie in de markt te behouden.

De sector zet alles op alles om het vertrouwen van de stakeholders terug te winnen en tegelijkertijd dicht bij de eigen integriteit blijven. Bij de diepere reden van bestaan van de financiële sector. Ditzelfde geldt zeer zeker ook voor de toezichthouders in deze sector.

Waar wij voor staan

Moderne organisaties onderscheiden zich doordat zij kritisch zijn op zichzelf, reflecteren op eigen gedrag, open staan voor feedback en altijd op zoek zijn naar verbetering. Zij leren dus door zichzelf een spiegel voor te houden en zich permanent vragen te stellen waardoor zij inzicht verschaffen over zichzelf of hun situatie.

Wat wij bieden

Bekking Consulting beschikt over de relevante expertise om de financiële sector te ondersteunen bij de benodigde transitie voor de toekomst: het vergroten van de klantgerichtheid, het ondersteunen van leiderschapsontwikkeling, overhead- en kostenreductie, personeels- en beloningsmanagement, strategische communicatie en cultuurveranderingstrajecten.

Om financiële diensten te ontwikkelen en te verbeteren stellen wij vragen tot nadenken op gebied van ethiek en integriteit, duurzame ontwikkeling, balans, zelfkennis, uw plek in de organisatie, niche en talenten, uw uitdaging en visie. Wij ontwikkelen en trainen op maat om beter grip te krijgen op de kwaliteit van management van hun cliënten. Dit wordt uitgerold binnen Bijzonder Beheer, krediet analyse en account management. Bekking Consulting speelt daarin een belangrijke rol en is succesvol.

Resultaat

Succesvolle financiële instellingen hebben een ambitieuze visie, een heldere kijk op de wereld en op wat zij willen bereiken. Bestuurders en managers weten anderen te inspireren om deze visie werkelijkheid te laten maken. Staan open voor ideeën van anderen, zijn authentiek en krachtige persoonlijkheden. Zijn niet bezig met ego of eigenbelang (zelfverrijking) maar met het belang van de organisatie en de mensen. Dit motiveert, geeft zelfvertrouwen en leidt automatisch tot succes.

Wat klanten zelf vertellen

'Bekking Consulting heeft mij geholpen om in een paar sessies mijn doel te bereiken. Door het delen van kennis en ervaring hebben ze mij weer een zetje in de juiste richting gegeven, wat mij weer in staat stelt mezelf verder te ontwikkelen'.

— ING, Tanja Frowijn, Advisory Operations Specialist


'Astrid is my Paulo Coelho to her Alchemist. What she does can only be described as magic. She takes you in and through sessions that venture off the beaten track, reconnects your heart & mind; relieves you of excess baggage accumulated; cuts to the chaff of your life's purpose and puts you back onto the journey of your soul. For this there is no greater gift possible nor no reward sufficient, so feel blessed if the cosmos brings you two together and be prepared to rediscover thyself'.

— Rabobank International IS&D Risk IT, Richard Allison, Business Analyst


'Astrid was dialoogleider bij ABN AMRO Dialogue House 'De verbindende beweging', een dialoogtafel voor echte doorzetters. Het klonk als een pittig gesprek of 'n discussie met vetgedrukte letters. Maar niks was minder waar, en ik... Ik zat daar op mijn plek'.

— ABN AMRO Dialogue House, Justin Samgar, Huisdichter